2017 Jan 11: 16-årige Maria stævner stort dansk rejseselskab: Det kan koste dem rigtig dyrt

Skrevet av Niels Pedersen hos BT:

Maria Cort Rasmussen fik en ekstraregning på over 2.000 kroner af EF Sprogrejser kort før, hun skulle på sprogrejse til England. Det fik hendes far til at klage til Pakkerejseankenævnet, og nu er sagen endt for retten.
Maria Cort Rasmussen fik en ekstraregning på over 2.000 kroner af EF Sprogrejser kort før, hun skulle på sprogrejse til England. Det fik hendes far til at klage til Pakkerejseankenævnet, og nu er sagen endt for retten. Foto: Sarah Christine Nørgaard

16-årige Maria Cort Rasmussen fra Dragør glædede sig til sin første rejse på egen hånd. Hun skulle på sprogrejse til engelske Torquay i sommeren 2015, men lidt over en måned før afrejsen dumpede en ekstraregning fra EF Sprogrejser ind ad brevsprækken. Maria skulle pludselig betale over 2.000 kroner ekstra for sin sprogrejse, fordi valutakurserne have ændret sig siden rejsen var blevet betalt. Men det ville hun ikke finde sig i.

Sammen med sin far Gert H. Rasmussen klagede hun til Pakkerejseankenævnet.

Vi fik et stort chok. Vi blev rystede, skuffede og sure. For vi syntes ikke, det kunne være rigtigt,« siger Gert H. Rasmussen om den overraskende ekstraregning til BT.

Pakkerejseankenævnet gav Maria Cort Rasmussen medhold i klagen, fordi EF Sprogrejser ‘ikke på en tilstrækkelig tydelig måde har redegjort for prisforhøjelser og prisnedsættelser og beregningsmåden herfor.’

EF Sprogrejser blev pålagt at tilbagebetale de 2.164,77 kroner til Maria Cort Rasmussen, men rejseselskabet valgte at anke dommen til Københavns Byret, hvor sagen kører netop nu. Sagen, som er den første af sin art, kan vise sig at få stor betydning for hundreder – ja, måske tusinder – af EF Sprogrejsers kunder. For Maria er så langt fra den eneste, rejseselskabet har pålagt en ekstraregning for ændringer i valutakursen. Får Maria medhold i sagen, kan EF Sprogrejser ende med at skulle tilbagebetale hundredtusinder af kroner til mange af selskabets kunder.

»Jeg synes, vi er blevet dybt uretfærdigt behandlet. Det her er efter min mening bondefangeri, og jeg synes, at sagen er principiel. Der er mange mennesker, som er blevet ramt af det her og har fået en ekstra omkostning, de ikke havde den mindste forudsætning for at kunne gennemskue på forhånd,« siger Gert H. Rasmussen, som kender til flere andre eksempler på, at EF Sprogrejsers kunder har fået en lignende ekstraopkrævning. ….

Resten av artikkelen kan leses hos BT

Skriv en kommentar