Speak High School/Language Education dømt i dansk rettssystem

I 2014 dekket Metroexpress saken om en utvekslingselev som hadde betalt ekstra for å slippe å bli sendt til Utah.

Utvekslingseleven meldte seg på hos danske Speak High School* ni måneder før det nye skoleåret og foreldrene til utvekslingselven betalte ekstra (2012: Dkr 75000 + 7000) for at han “under ingen omstændigheder” skulle havne i Utah hos en mormonfamilie.

Det varte og rakk før familien fikk vite hvor eleven skulle reise. Avreisen ble utsatt og etter skolestart i USA viste det seg at han skulle til en liten by i Utah. Småbyer i Utah består nesten bare av mormonere og det var en svært troende familie han havnet hos. Representanten hans i Utah var også mormoner.

Utvekslingseleven dro og det gikk som foreldrene fryktet. Det viste seg at Aspect bestilte time hos en “physician assistant” i et forsøk på å få legen til å gi utvekslingseleven en diagnose som ville føre til hjemsendelse. Men den eneste “diagnosen” eleven fikk var teenage syndrome. Denne utvekslingseleven er langt fra alene om å bli behandlet på denne måten av Wollebekks utvekslingsbyråer. Etter hjemsendelse begynte familien det lange arbeidet med å få en unnskyldning og kompensasjon for det utvekslingseleven opplevde. Jeg traff dem i den forbindelse og vi har holdt kontakten fram til nå.

Er det noe utvekslingsbyråer hater å gjøre, så er det å be om unnskyldning eller betale erstatning for å ikke ha gjort jobben sin. Foreldrene innhentet informasjon og tok saken til det danske rettssystemet helt til Østre Landsret. Der ble Language Education Aps  erklært skyldige i å, på det groveste, ikke leve opp til sitt ansvar om å holde foreldrene i Danmark informerte om at deres barn ikke hadde det godt i Salt Lake City og i å sende en elev hjem til Danmark uten tilstrekkelig grunn.  Aspect Foundation i USA holdt GoSpeak/Aspect i Danmark løpende orientert om situasjonen i Utah, men ingen av dem sendte informasjon videre til foreldrene.


GoSpeak/Aspect gikk i 2018 under konkurs.

One thought on “Speak High School/Language Education dømt i dansk rettssystem”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s